Aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol

Puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina toata odata..

Amestecati repede pana cand obtinetiun aluat omogen care se desprinde de pe peretii vasului. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand.

Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja.

Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase.

Cand ati obtinut consistenta potrivita o puteti folosi pentru a prepara prajiturile.

Ingrediente Aluat pentru ecler, choix a la creme, profiterol

100 g unt;

1 praf de sare;

125 g faina;

4 oua;

250 ml apa.

Categorii