Amandina de cofetarie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Amandina de cofetarie

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. ] Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.

Ingrediente Amandina de cofetarie

Blat cu zahar ars: 7 oua

190 gr. zahar

300 gr. faina

1-2 praf de copt

Crema cacao: 250 gr zahar

350 gr margarina

50 g cacao

esenta de rom si vanilie

Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)

Sirop: 250 ml apa

100 gr zahar

lamaie rasa

esenta de rom

Categorii