Instructiuni de preparare
Amandine
Blatul: Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca si il taiem in doua. Crema: Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine pana obtinem o crema. Siropul: Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nessul. Glazura: Punem totul pe foc si topim bine, fara a fierbe. Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop. Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine. Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini. Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba Nu ca ma laud, dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)