Amandine
Reteta culinara Amandine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Amandine
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Amandine
Prajiturica asta este extraordinara daca este facuta in casa, nu se compara cu ce se gaseste in cofetarii. Am gasit cateva retete si de blat si de crema, dar am ales sa o fac pe aceasta, numai din 4 oua cu crema de unt si bineinteles glazurata cu fondant, ca asa este o amandina adevarata. Am ales sa ma inspir de la Paula pentru ca mi s-a parut cea mai potrivita, ca ingrediente si cantitati! (bineinteles ca am umblat pe la ingrediente, ca nu imi sta in caracter sa fac intocmai o reteta :-)) Poate pentru gustul unora este cam dulce, dar se poate reduce din cantitatea de sirop iar ca glazura se poate folosi un mix de ciocolata topita cu frisca lichida, sau unt, in loc de fondant (care este foarte dulce)
Ingrediente Amandine
4 oua
4 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
500 ml apa (eu am vrut-o foarte insiropata)
10 linguri zahar
3 linguri miere
1 lingura esenta de rom
1 lingurita nes
270 gr unt
200 gr ciocolata amaruie
3 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
250 gr zahar
125 ml apa
2 linguri miere
2 linguri cacao
2 linguri apa (extra)
150 gr ciocolata amaruie
50 gr unt (sau 75 ml frisca lichida)