Amandine

Reteta culinara Amandine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Amandine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Amandine

 

Va pot spune ca desi pare o prajitura complicata, este foarte simplu de facut si nici nu ne ocupa mult timp. Blatul este foarte moale si pufos. Este o prajitura la fel de buna ca si cea din cofetarie, este perfecta atunci cand avem musafiri sau zile festive. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/amandina/

Ingrediente Amandine

Ingrediente pentru blat: 5 oua 1 cana de zahar 1 cana de faina 1 plic de praf de copt 5 linguri de cacao Pentru crema: 500 g unt moale 1 cana de zahar pudra ( 250 g) 2 plicuri de cappuccino 5 linguri de cacao 100 -150 g ciocolata + 2 linguri de smantana pentru glazura Pentru sirop: 4 linguri de zahar 1 cana de apa 1 esenta de rom.

5 oua

1 cana de zahar

1 cana de faina

1 plic de praf de copt

5 linguri de cacao

500 g unt moale

1 cana de zahar pudra ( 250 g)

2 plicuri de cappuccino

5 linguri de cacao

100 -150 g ciocolata + 2 linguri de smantana pentru glazura

4 linguri de zahar

1 cana de apa

1 esenta de rom.

Categorii