Amandine

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Amandine

Blatul: Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins. Siropul: Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom. Crema: In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta. Asezare: Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea. Se glazureaza cu ciocolata topita. Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.

Ingrediente Amandine

Blat: 6 oua mari

200 g zahar to

40 ml apa ( 4 linguri)

3 linguri cu varf cacao(20 gr)

200 gr faina

1 praf copt

Sirop:

500 ml apa

250 gr zahar to

2 plicuri capuccino de ciocolata

2 sticlute esenta rom

Crema:

3 galbenusuri

150 gr zahar pudra

1 pachet margarina Rama

4 linguri cacao

esenta rom

Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata

cateva linguri ulei

200 gr frisca pt ornat

Categorii