Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Reteta culinara Amandine a la Gaby (rețeta cu nr 900!) din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

 

Așa, am tot așteptat momentul perfect pentru un dulce perfect;) Recunosc că dulciurile nu sunt punctul meu forte, dar fiind la un scor strâns între dulciuri și preparate din carne, de data asta am zis, să sărbătorim cu ceva tare duulllccceeee și ddeelliiicciiioos;) Așa că am trecut la treabă ;) Sincer e prima rețetă ce o urmăresc pas cu pas, după indicațiile prețioase ;) Nu știu dacă am adus ceva modificări din rețeta ”mamă”, poate doar un pic la modul de preparare;)Rețeta a durat trei zile:D Una alocată cumpărăturilor, una preparării în sine, iar cealaltă finisării ;) P.S. Nu mai spun ce m-a omorât; Gaby, cu cantitățile alea infime, nefirești pentru familia Zmeilor :D 30 ml, 40 ml .... :))) Multțumesc gaby_d pentru toate tips-urile :-* Aaaa și încă ceva, frișcă am uita să cumpăr ;P

Ingrediente Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

ouă 6 bucăți,

zahăr tos pentru caramelizat 6 linguri,

făină albă de grâu trei nule 8 linguri cu vârf,

zahăr tos 2 linguri,

praf de copt 1/2 plic,

apă plată 40 ml,

ulei de floarea soarelui 30 ml,

sare iodată un vârf de cuțit.

Pentru sirop:

zahăr tos 250 g,

apă plată 300 ml,

esență de rom Dr. Oetker 1 fiolă.

Pentru cremă:

unt Covalact 65% grăsime 200 g,

gălbenușuri de ou 3 bucăți,

zahăr tos 170 g,

cacao neagră 2 linguri cu vârf,

lapte grăsime 4,5 % de la ferma Negoiești 30 ml,

esență de rom Dr. Oetker 1 fiolă.

Pentru fondant:

zahăr tos 300 g,

apă 80 ml,

miere polifloră 2 linguri,

zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,

cacao neagră 1 lingură cu vârf.

Categorii