Amandine de casa

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Amandine de casa

Incingem cuptorul la 180 de grade.Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in joc. Punem apoi, in ploiate, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cuptor cca 30 min, pana cand trece testul scobitorii. Siropul de zahar ars: Intr-o craticioara, punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Daca vi se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa farba linistit si zaharul se va topi frumos. Cand zaharul este topit, punem pliculetele de cappuccino si romul. Luam siropul de pe foc ssi il lasam sa se racoreasca. Crema de ciocolata: Margarina trebuie sa fie moale dar NU topita. Frecam margarina pana devine ca o crema subtire, apoi punem zaharul pudra si mixam bine de tot pana se omogenizeaza complet. La sfarsit punem cacao, galbenusurile si romul. Crema se face foarte rapid si este forte aromata. Scoatem blatul de la cuptor, il taiem in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul este cald, crema se topeste si se strica toata combinatia. Insiropam prima jumatatede blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi punem crema de cacao. Peste crema punem al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam amandina la frigider 3 ore. Pentru glazura, folosim 2 plicuri de glazura de cacao.

Ingrediente Amandine de casa

Pentru blat :6 oua,200gr de zahar,40ml apa.40ml de ulei

3 linguri de cacao,200gr de faina

1 plic de praf de copt.

Pentru siropul de zahar ars: 500 ml apa

250gr zahar

2 plicuri cappuccino

2 fiole rom.

Pentru crema de ciocolata: 3 galbenusuri

150 gr zahar pudra vanilat

un cub de margarina (ideal Rama Maestro cu Rom)

4 linguri cacao

rom.

Categorii