Andive cu orez

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Andive cu orez

Sosul de andive: Andivele se taie in doua si dupaia le tai bucatele nici mici nici mari, se pune uleiul intr-o oala mica, se adauga andivele si se lasa la calit, cind sunt calite se adauga condimentele si intr-un bol mic se pune faina si se amesteca bine cu smintina, dupa aia se adauga peste andivele calite si condimentate, se lasa pe foc mic circa 5 minute si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund, la sfirsit se adauga zaharul si zeama de lamie si se mai pune pe foc inca 2 minute si este gata. Orezul : Se pune ala la fiert intr-o tigae mica, cind e fierbinte se adauga cele doua plicuri de orez si se lasa sa fiarba. Cind s-a fiert se scurge de apa si se pune orezul intr-un bol, se adauga smintina si maioneza peste ea si se amesteca bine, se condimenteaza si la final adaugam salamul de pui. Pofta buna!

Ingrediente Andive cu orez

Pentru sosul de andive :

3 andive

2 linguri de ulei

1 lingura faina

4 linguri de smintina sau crem fres la cutiuta ,,250 de ml

2 linguri de zahar

1 lamie stoarsa

sare

piper

vegeta dupa gust

Pentru orez :

2 plicuri de orez de 125 G

2 linguri de smintina

50 de gm sau 100 cum doriti de salam de pui

1 lingura de maioneza

patrunjel verde

sare

piper

dupa gust

Categorii