Andive cu ou şi sos de muştar

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Andive cu ou şi sos de muştar

Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă, unsa cu unt. Se adaugă puţină apă cu suc de lămâie şi sare, şi se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt şi se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbuşit. Când andivele s-au înmuiat, se scot şi se aşează pe un platou, se adaug gălbenuşurile tocate, pătrunjelul verde tocat, sarea şi sosul de muştar. Sosul de mustar: untul se topeşte într-un vas la foc mic. Făina se încorporează în untul topit sub formă de ploaie, adaugand treptat smantana, muştarul, zahărul, sarea şi apa necesară pentru a se obţine un sos. Se continua fierberea 30 de minute. Oţetul se adaugă înainte cu 5 minute de terminarea fierberii.

Ingrediente Andive cu ou şi sos de muştar

300 g andive

2 gălbenuşuri fierte tari

3 linguri sos de muştar

unt

sare

suc de lămâii pătrunjel verde tocat

Pentru sosul de mustar 1 kg: 100 g mustar

100 g faina

60 g zahar

40 ml otet

200 g smantana

150 g unt

250 ml apa

20 g sare.

Categorii