Andive la grătar cu sos de iaurt

O garnitura preferata de peste
Instructiuni de preparare Andive la grătar cu sos de iaurt
Andivele se curăță de primele foi. Se taie pe lungime în două și se stropesc imediat cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se pun pe grătarul încins și se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte. Între timp pregătim sosul. Amestecăm usturoiul curățat și pisat cu ulei de măsline, iaurt, muștar de Dijon și pătrunjelul verde tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Andivele la grătar servite cu acest sos, sunt o garnitură excelentă pentru pui sau pește la grătar.
Poftă bună!
Ingrediente Andive la grătar cu sos de iaurt
4 andive
1 lingură ulei de măsline
Zeama de la 1/2 lămâie
4 căței de usturoi
150 ml iaurt
1 linguriță muștar Dijon
1-2 linguri pătrunjel verde tocat
Sare
Piper