Anghinare cu carne tocata in sos de rosii la cuptor, cu garnitura de orez

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Anghinare cu carne tocata in sos de rosii la cuptor, cu garnitura de orez

Cand facem anghinare umpluta la cuptor putem lasa 2-3 cm de tulpina, dar foarte bine curatata de invelisul exterior. In primul rand asezam langa noi un vas cu apa rece amestecata cu zeama de la o lamaie, otet si sare, in care vom pune anghinarea imediat ce o curatam pentru a nu se innegri. Pata de anghinare, asa ca daca nu vrei sa ai degetele negre, este bine sa folosesti manusi de protectie. Desprindeți anghinarea de tulpină și curățați-o de capacul exterior al frunzei. Procedăm la fel cu toate, dar pe măsură ce am curățat una, o vom pune imediat în vasul în care am adăugat 3-4 pahare de apă, puțină sare, zeamă de lămâie și oțet, așa cum am menționat mai devreme, ca să facă. să nu se înnegrească. După ce le-am terminat de curățat, le vom lăsa în apă timp de 15 minute,Intre timp ne ocupam si noi de umplutura. Intr-o alta tigaie topim untul peste care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pana se fierbe bine. Dupa ce s-a calit adaugam carnea tocata amestecand bine si o lasam pana se fierbe, iar la final o asezonam dupa gustul fiecaruia. Dupa ce s-au prajit anghinarea, le vom scoate pe prosoape de hartie si apoi vom pregati tava pe care o vom baga la cuptor. Carnea o vom scoate pe o farfurie, lasand 3-4 linguri in cratita peste care vom turna sosul de rosii si vom lasa sa fiarba pana se ingroasa. Intre timp, vom umple anghinarea cu compozitia de carne si le vom pune in tava pregatita. După ce sosul s-a îngroșat, se adaugă sare și piper după gust și se stinge focul. Luam polonezul din sos si punem peste fiecare anghinare care se umple cu carne si putin intre ele. Nu vom folosi tot sosul, restul se serveste cu anghinare, bineinteles cu o garnitura de orez. Dupa ce terminam de pus sosul peste ele, vom adauga 1/2 pahar de apa si vom da tava la cuptor pentru 20 de minute, iar la final le vom rumeni putin.1.) Cum se prepară garnitura de orez „bob cu bob”: Spălați orezul în 2-3 ape, apoi înmuiați-l timp de 15 minute. După ce ați înmuiat orezul, strecurați-l în apă. Pentru unele preparate care necesita garnitura cu orez, inainte de a praji putin orezul se prajesc mai intai cateva linguri de taitei, care da un aspect placut orezului si bineinteles un gust deosebit, iar apoi punem peste taitei orezul bine scurs, apoi se adauga , vegeta, sarea si cardamomul si se mai lasa inca un minut amestecand cu o lingura de lemn, apoi se pune apa clocotita si se fierbe la foc mic. Daca aveti la dispozitie puteti pune o tableta sub tigaie pentru ca flacara sa nu fie prea mare. Cu cât căldura este mai mică, cu atât orezul va ieși mai bine! Orezul se fierbe destul de repede in maxim 15-20 de minute.Cantitatea de apa necesara pentru orezul "bob cu bob": - la fiecare pahar de orez inmuiat am pus un pahar cu apa fiarta, bineinteles ca acesta este genul de orez pe care il folosesc. Dacă orezul a fost înmuiat o perioadă mai lungă de timp, va trebui să reduceți cantitatea de apă. Nu puneți orezul până la începutul când se adaugă apa și orezul a început să fiarbă, apoi lăsați-l până se gătește singur. 2.) Cum se prepară orezul basmatiOrezul se spala in mai multe ape si se lasa la macerat 10-15 minute, dupa care se strecoara si se condimenteaza in ulei de masline, adaugand sare, vegeta si cardamom. Cantitatea de apa necesara prepararii orezului basmati: la fiecare pahar de orez inmuiat am pus un pahar si un sfert de apa fiarta. Se fierb câteva clocote la foc mare și apoi se fierbe timp de 10-15 minute. Vom servi garnitura de orez cu anghinarea rumenita la cuptor si cu sosul ramas. Este o mancare foarte delicioasa si sanatoasa...! Garnitura de orez se va face cu mancarea noastra, astfel incat totul sa fie fierbinte cand servim masa. Vă doresc noroc și poftă bună! Specific: Iordania

Ingrediente Anghinare cu carne tocata in sos de rosii la cuptor, cu garnitura de orez

10 bucati de anghinare

(proaspete sau congelate)

suc de la o lamaie mare

5-6 linguri otet

sare

Umplutura

1/2 kg carne tocata

2 cepe mari tocate marunt

500 ml suc de rosii proaspat sau conservat

ulei pentru prajit anghinarile

100 g unt

ienibahar

scortisoara

nucsoara

piper

sare

apa

1.) Garnitura de orez cu fidea:

-400 g orez bob cu bob

-5-6 linguri de fidea

-1 lingurita cardamom macinat fin

-1 lingura vegeta

-3-4 linguri ulei masline

-apa fiarta pentru orez

Sau

2.) Garnitura de orez basmati

- 500 g orez basmati

-1 lingura vegeta sau mirodenia

-1 lingurita cardamom macinat

-sare dupa gust(trebuie tinut cont ca vegeta sau mirodenia contine o cantitate

considerabila de sare)

-apa

-30 ml ulei de masline

Categorii