Supa de dovleac cu smantana
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de dovleac cu smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de dovleac cu smantana
Recent ma apuca un dor de mancarurile romanesti -de mancarea facuta de mama si de bunica. Am primit recent un dovlecel mare -perfect pentru supa de dovleac cu smantana si am incercat sa imi amintesc cum facea bunica mea, a iesit tare buna. Aici aveti rezultatul...
INGREDIENTE
Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.
In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). Amestecam bine, apoi adaugam boiaua. Lasam cateva secunde si turnam putina apa (cca 3 canai de apa).
Adaugam putin marar verde (eu am legat un manunchi mic, ca sotului meu nu ii prea place mararul, asa ca o sa il scot la final (dar e ff bun cu marar tocat marunt).
Cand apa da in clocot, stoarcem dovlecelul si il adaugam in oala. Lasam sa fiarba putin, atentie ca dovlecelul se fierbe repede. Cand s-a mai inmuiat, adaugam smantana, gustam de sare si la final punem otetul. Si e gata supa noastra.
Pofta mare :)
Ingrediente Supa de dovleac cu smantana
1 dovlecel mare
ulei+2 linguri faina
2 catei de usturoi
1 vf cutit de boia
sare
marar verde
1 lingura otet
1 pahar smantana