Anghinare cu pancetta

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Anghinare cu pancetta

Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam frunzele superioare pana ajungem la frunzulitele mai tinere si fragede.Cu ajutorul unei lingurite de cafea eliminam \"puful\" din interior.Eu le-am taiat din nou pe jumatate ,dar este optional.Nu uitam sa le frecam cu lamaia imediat dupa ce le-am curatat ,altfel se vor innegri.Punem apa cu sare ,zeama de lamaie si un pic de faina alba intr-o oala ,in care o sa fierbem anghinarele.Le vom fierbe timp de 30-40 minute la oala normala sau 10 minute la oala cu presiune.Cand s-au fiert le punem la scurs si le rezervam.In aceeasi oala(fara apa) sau intr-o alta tigaie,turnam uleiul,usturoiul tocat marunt,pancetta ,oregano si anghinarele fierte si scurse de apa.Lasam sa se caleasca totul bine cca 5 minute la foc potrivit,amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,dar cu grija sa nu se rupa legumele.Se serveste la masa.Pofta buna!

Ingrediente Anghinare cu pancetta

5 anghinare

1 lamaie

100 gr pancetta

3-4 catei de usturoi

oregano

1 lingurita de faina alba

ulei de masline extra virgin

sare

Categorii