Anghinare la cuptor

Cui ii place anghinarea sigur va fi incantat de reteta noastra de anghinarea la cuptor! Reteta gastronomica extra vegetariana, in care frunzele de anghinare se imbina perfect cu parmezanul ras si ierburile de Provence :-)

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Anghinare la cuptor

Taiati baza anghinarelor, precum si varful - aproximativ 3 cm

Folosind o foarfeca, taiati varfurile tuturor frunzelor, apoi rasfirati delicat frunzele din centru.

Trebuie sa scobim tot miezul sub forma de puf. Dupa aceea, se toarna sucul de lamaie astfel incat inima anghinarei sa nu oxideze.

Apoi gatiti anghinarea, la abur sau in apa (30 minute). Puneti bucatile de anghinare pe o tava de copt si dati la cuptorul la 180° C.

Se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, ierburi de Provence si catelul de usturoi zdrobit.

Se toarna acest amestec in centru si intre frunzele de anghinare.

Se presara parmezan si pesmet.

Coaceti 15 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Anghinare la cuptor

2 bucati anghinare

1/2 lamaie

50 ml ulei de masline

1 catel de usturoi

ierburi din Provence

sare

piper

2 linguri parmezan ras

1 lingura pesmet

Categorii