Panna cotta cu branza si zmeura

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Panna cotta cu branza si zmeura

Gelatina se dizolva in putina apa rece si se lasa la crescut timp de 10 minute. Intre timp se prepara piureul de zmeura- eu le-am zdrobit cu furculita - si se strecoara de samburi printr-o sita (nu am mai avut rabdare :D).

Se amesteca branza cu zaharul, se adauga piureul de zmeura si ciocolata topita in lapte la aburi. Tot la aburi se incalzeste un pic si gelatina (atentie sa nu fiarba!), se adauga la branza si se omogenizeaza. Amestecul se toarna in forme umezite si se pune la frigider pentru minim 3 ore, ideal de pe o zi pe alta.

In cele din urma se prepara sosul: se taie ciocolata in bucati si se incalzeste pe baie de aburi impreuna cu laptele pana cand se topeste si se omogenizeaza. Sosul de ciocolata se pastreaza la frigider pana la servire.

Panna cotta se rastoarna pe farfurie, se toarna sosul de ciocolata si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta. Optional desertul se mai da la frigider pentru inca un sfert de ora.

Ingrediente Panna cotta cu branza si zmeura

200g branza de vaci

50g zmeura

50g zahar pudra

50g ciocolata alba

2 linguri lapte

4g gelatina

sos:

90g ciocolata alba

90 ml lapte

Categorii