Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
Dacă încă plouă și el stă lângă casă, am eliberat butoanele. Dupa revizia in frigider am gasit niste masline, sunca de pui cu ierburi, de care nimeni nu s-a atins cu adevarat, asa ca am trezit-o pe Maricica si am pus-o la treaba. Bafta si bafta!
Pentru aluat: Şuncă de pui cu ierburi cca. 200 g, Măsline negre feliate aprox. 100 g, făină albă de grâu 600 g, lapte dulce aprox. 200 ml, iaurt grecesc aprox. 200 g, Drojdie uscată 1 plic, aprox. 10 g, sare de Himalaya 1 lingura, Verdețuri provensale (oregano, cimbru, rozmarin, busuioc) uscate și tocate 1 lingură, 3 linguri ulei de masline. Pentru finisare: Ou 1 bucata, Boia dulce 1 lingurita.Pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdeața, uleiul și drojdia în recipientul mașinii de pâine și apoi începem să frământați.
Atent! Păstrați această ordine dacă doriți ca aluatul să crească !!!) Mașina este programată pentru frământare și dospire, care durează 90 de minute.
Dupa cca. Adăugați 10 minute de șuncă de pui cu verdeață, măsline tăiate mărunt, cu frunze și continuați să frământați și să dospiți.
După ce aluatul a crescut, scoateți-l din vasul de pe masa de lucru și împărțiți-l în 15 bucăți egale.
Formați o minge din fiecare bucată și introduceți-o în forma de hârtie, apoi în tava pentru brioșe.
Lasam briosele sa creasca 10-15 minute (pana isi dubleaza volumul) si ungem cu ou batut cu pudra de boia dulce.
Coacem brioșele la cuptor la o temperatură de 180 ° C timp de 20 de minute, apoi încă 10 minute la 150 de grade.
Bafta si bafta!
Ingrediente Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
Pentru aluat:
Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
Măsline negre feliate cca. 100 g,
Făină alba de grâu 600 g,
Lapte dulce cca. 200 ml,
Iaurt grecesc cca. 200 g,
Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
Sare Himalaya 1 lingură,
Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
Ulei de măsline 3 linguri.
Pentru finisare:
Ou 1 bucată,
Boia dulce 1 linguriță.