Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

 

Pentru cina din seara aceasta am preparat niște brioșe aperitiv, cu șuncă și roșii cherry, care au fost nu numai gustoase și sățioase, ci și tare drăguțe. Din ingredientele de mai jos am făcut 9 brioșe, cam câte 3/porție.

 

INGREDIENTE
150 grame de șuncă de porc 9 roșii cherry 3 ouă 50 ml de smântână grasă 50 grame de unt topit 150 grame de făină albă 1/2 linguriță de praf de copt sare piper 1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional) verdeață (pătrunjel, sau mărar) Pentru decor: mozzarella răzuită

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.

Se spală roșiile cherry și se zvântă.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.

După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită.

Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).

Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.

Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.

Ingrediente Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

150 grame de șuncă de porc

9 roșii cherry

3 ouă

50 ml de smântână grasă

50 grame de unt topit

150 grame de făină albă

1/2 linguriță de praf de copt

sare

piper

1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional)

verdeață (pătrunjel, sau mărar)

Pentru decor:

mozzarella răzuită

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ