Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă roșie. Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios numai bun din seria Bunătăți pentru Crăciun! P.S. Moș Crăciun mi-a adus o pudră minunată și aromată de trufe albe, n-am rezistat tentației ;) Așa că m-am pus pe testări! ;)
INGREDIENTE
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.
Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice.
Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare, piper, pudra de trufe albe și pesmetul apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat.
Se modelează biluțe, în mijlocul cărora pune câte două sau trei cubulețe de bacon, apoi se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins. Se servesc fierbinți ca fel principal sau aperitiv cu diverse sosuri, în cazul nostru dulceață de ardei iute și/sau dulceață de ceapă a la Panacris! ;)
Spor și poftă bună!
Ingrediente Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Cartofi albi cca. 400 g,
Unt cca. 50 g,
Smântână 3 linguri,
Cașcaval cca. 100 g,
Brânză de oaie cca. 100 g,
Ouă 2 bucăți,
Sare de mare 1 lingură,
Piper proaspă măcinat 1 lingură,
Pudră de trufe albe 1 linguriță,
Făină alba de grâu cca. 100 g,
Pesmet auriu cca. 100 g,
Bucățele de bacon cca. 50 g.
Pentru topping:
Pesmet cca. 100 g.
Pentru prăjit:
Ulei de palmier cca. 500 ml.