Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

 

Sunt mândru de bucătarul meu! O nouă bunătate din seria de reciclare Panacris cu noua etichetă: 😉 Rețete de suflet! 😉     Bun, bun foarte bun! Tot din serie nu se arunca nimic, totul se recicla, dupa curatarea frigiderului! ;)  PS multumesc Laura pentru poza cu sectiunea, tocmai eram plecata si pliata;);)))

Mozzarella aprox. 250 g, Mascarpone aprox. 250 g, Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g, Pastrama cruda de porc aprox. 100 g, Ardei Kapia 1 bucată, Ceapa prajita aprox. 100 g, Ouă 8 bucăți, Faina alba aprox. 400 g, Praf de copt cu șofran 1 plic, Sare de mare, piper proaspăt măcinat, Branza rasa aprox. 150 g.

Intr-un castron mare se pun ciupercile, mozzarella tocata, mascarpone, ardeiul curatat si tocat marunt, caperele scurse, pastrama tocata. Asezonați cu sare și piper.

Intre timp se amesteca energic ouale cu faina si praful de copt pana se obtine o pasta omogena. Cele două compoziții se combină și se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.

Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezistent, in cazul meu in doua forme de prajitura, tapetata cu foaie de pergament, si se lasa la copt cca. 40 de minute la foc mediu, descoperit. Presărați brânză rasă deasupra înainte de coacere. 

Se lasa la racit in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie si se taie la rece.

Vă asigur că a fost foarte bine, și sper cel puțin așa, că a fost testat și savurat live de Chefi la întâlnirea Praid 2021 😉

 

Bafta si bafta!

Ingrediente Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere

Mozzarella cca. 250 g,

Mascarpone cca. 250 g,

Ciuperci de pădure conservate cca. 250 g,

Pastramă sal-crud de porc cca. 100 g,

Ardei kapia 1 bucată,

Ceapă prăjită cca. 100 g,

Ouă 8 bucăţi,

Făină albă cca. 400 g,

Praf de copt cu şofran 1 plic,

Sare de mare,

Piper proaspăt măcinat,

Caşcaval ras cca. 150 g.

Categorii