Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Iata o reteta simpla si delicioasa. Puteti pune telemea sarata daca aveti. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-sarat-cu-feta-dovlecel-si-morcov.html
INGREDIENTE
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata.
Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio.
Taiati-le demi rondele fine.
Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si usturoiul.
Puneti sare, piper si ierburi aromate.
Amestecati si sotati timp de 8 minute. Opriti focul.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un castron bateti ouale intregi cu smantana. Puneti feta maruntita si piper (branza este deja sarata).
Adaugati legumele sotate si amestecati. Varsati intr-o tava de chec unsa.
Puneti cascaval ras deasupra si dati la cuptor timp de 45 minute. Verificati!
Cand este bine colorat scoateti-l din cuptor.
L-am scos din forma cald.
L-am servit imediat cu o salata de castravete si ridichi.
Rece a 2a zi era la fel de bun .
Ingrediente Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
3 dovlecei bio
1 morcov
3 oua
1 ceapa
1 catel de usturoi
2 linguri de smantana
100 g de branza feta
3 linguri de cascaval ras
sare, piper
ierburi aromate de Provence
paprika afumata
3 linguri ulei