Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
Reteta culinara Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o rețetă găsită aici, pe site (https://www.bucataras.ro/galerie/aperitiv-chec-sarat-cu-sunca-si-cascaval-484437-82249.html#site) dar pe care am modificat-o în conformitate cu gusturile mele, deși rețeta de aici mi s-a părut foarte reușită. Am folosit telemea (pentru că-mi place gustul ei) dar și cașcaval, pentru gratinare. În loc de lapte (din care nu aveam în casă, ceea ce nu prea mi se întâmplă) am folosit smântână (care de fapt, îmi place mult). În rest, au mai fost și alte intervenții la dozaje, dar veți descoperi și singuri, dacă veți avea curiozitatea să comparați rețetele...
Ingrediente Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
2 ouă
1 cană de smântână grasă
100 grame șuncă presată
100 grame telemea de vaci
1 cană de făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 legătură de mărar
50 grame cașcaval, pentru gratinat