Aperitiv chifle umplute

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv chifle umplute

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv chifle umplute

 

Sunt mândru de bucătarul meu! Un nou adio lui Medi, brandul Panacris din seria retetelor de suflet! 😉 Pffff   , chiflele umplute se savurează mereu de la mic la mare! Când mai sunt câteva bucăți de cârnați și brânzeturi, le reciclez în astfel de bunătăți;) Și de data aceasta au fost savurate de Bucătari harnici și dragi la întâlnirea Praid 2021! Sper că au avut succes și nu am scăpat de sub control 😉 Succes și poftă bună!   PS Poze cu prezentarea finala, nu prea am avut timp sa o fac asa ca i-am „furat” Laurei o poza, doua, mai multeeee;) Multumesc! : - *

Pentru aluat: Faina alba de grau aprox. 700 g, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura ulei de porumb, zahăr brun 2 lingurițe, sare de mare 1 lingurita, Drojdie uscată 1 plic, lapte cald aprox. 500 ml, Ouă 2 bucăți. Pentru umplutura: Mozarella aprox. 150 g, Cuburi de bacon aprox. 125 g, Ceapa prajita aprox. 100 g, Mascarpone aprox. 150 g, Sare de mare, piper proaspăt măcinat, Ouă 2 bucăți. Pentru uns: galbenus de ou 1 bucata, sare de mare 1 lingura, Seminte de susan alb aprox. 1 lingura.

M-a salvat si Maricica III;) Traiasca masinile de framantat si dospit aluatul;) Pune laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, uleiul si drojdia in recipientul masinii de paine (Atentie! Tine aceasta ordine daca vrei! pentru a mari aluatul !!!) Mașina de frământat se programează fără dospit. Cand programul s-a terminat se scoate aluatul si se da la frigider acoperit cu folie alimentara cca. 2 ore.

Aluatul, care a crescut foarte bine la rece, se intinde cu sucitorul, apoi se taie patratele egale cu cca. 5/5 cm.

Pe fiecare pătrat se adaugă câte o lingură de umplutură de brânză și slănină, apoi se închid bucățile de aluat ca o minge, apoi se rotunjesc în palme, pentru a obține o formă rotundă de chifle, care se pune într-o tavă tapetată cu o foaie de pergament. , la mica distanta unul de altul si se ung cu galbenus de ou batut, se presara cu sare si seminte de susan.

Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 40 min la 180 de grade.

Bafta si bafta!

 

 

 

 

Ingrediente Aperitiv chifle umplute

Pentru aluat:

Făină alba de grâu cca. 700 g,

Ulei de măsline 2 linguri,

Ulei de porumb 1 lingură,

Zahăr brun 2 lingurițe,

Sare de mare 1 linguriță,

Drojdie uscată 1 plic,

Lapte călduț cca. 500 ml,

Ouă 2 bucăți.

Pentru umplutură:

Mozarella cca. 150 g,

Bacon cubulețe cca. 125 g,

Ceapa prăjită cca. 100 g,

Mascarpone cca. 150 g,

Sare de mare,

Piper proaspăt măcinat,

Ouă 2 bucăți.

Pentru uns:

Gălbenuș de ou 1 bucată,

Sare de mare 1 lingură,

Semințe de susan alb cca. 1 lingură.

Categorii