Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

 

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Cartofi 6 bucăți mari, Dovlecei 1 bucată, Morcov 1 buactă mare, Ouă 2 bucăți, Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri, Pesmet auriu cca. 4-5 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml. Pentru servit: Smântână cca. 200 g.

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)

Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.

Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.

Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.

Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.

Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Cartofi 6 bucăți mari, Dovlecei 1 bucată, Morcov 1 buactă mare, Ouă 2 bucăți, Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri, Pesmet auriu cca. 4-5 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml. Pentru servit: Smântână cca. 200 g.

Cartofi 6 bucăți mari,

Dovlecei 1 bucată,

Morcov 1 buactă mare,

Ouă 2 bucăți,

Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,

Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat ½ lingură,

Boia de ardei dulce 1 lingură,

Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.

Smântână cca. 200 g.

Categorii

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu