Aperitiv clatite cu cas sau branza
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv clatite cu cas sau branza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv clatite cu cas sau branza
O rețetă delicioasă.
200 ml lapte sare 250 g făină ulei 100 g caș sau brânză frământată( sau ambele) 2 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri smântână 2 căni apă.Se amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră.
Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și zahărul sau ambele.Se adaugă 3 linguri smântână.
Se ia scrobul cu polonicul și se toarnă în tigaia încinsă unsă cu ulei și se prăjește o clătită pe o parte.Se întoarce clătita și se pune o lingură de umplutură.Se acoperă cu jumătatea cealaltă de clătită.Se prăjește o jumătatea apoi cealaltă jumătate. Se scoate pe o farfurie plată.Se repetă operațiunea până se termină clătitele.
Ingrediente Aperitiv clatite cu cas sau branza
200 ml lapte
sare
250 g făină
ulei
100 g caș sau brânză frământată( sau ambele)
2 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri smântână
2 căni apă.