Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

 

Îmi doream de mult să încerc această rețetă și în sfârșit a venit rândul lui. Clatitele sunt absolut delicioase. Asigurați-vă că le încercați și pe acestea! Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor căreia îi mulțumesc și un sărut.

200 g frunze proaspete de spanac 500 ml apă 1/4 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 3 oua 1/4 lingurita sare 300 ml lapte 220 g faina 2 linguri ulei de masline Pentru crema de branza: 250 g branza de vaci proaspata 100 g smantana sare -În plus: 2 cepe verzi roșii cherry ridichi Semințe de pin

Aduceți 500 ml apă la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere, adăugați 1/4 linguriță de sare și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Se amesteca putin in apa si se adauga frunzele de spanac spalate si scurse. Lasati-le sa fiarba 2-3 minute, apoi scurgeti frunzele de spanac intr-o sita. Bicarbonatul de sodiu joacă un rol important în menținerea culorii verzi a frunzelor de spanac. Cand frunzele de spanac sunt calite, transformati-le in piure cu un blender, adaugand laptele. In vasul mixerului amestecam cele trei oua cu sarea, apoi adaugam piureul de spanac si uleiul si amestecam bine.Se incorporeaza, treptat faina si se amesteca bine compozitia. Veți obține un aluat de clătite puțin mai gros decât cel clasic. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se coace clatitele in tava unsa usor cu ulei si bine incinsa. Se întorc dintr-o parte în alta de mai multe ori, pentru a nu deveni maronii. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu smantana si sare dupa gust. Ungeți clătitele cu cremă de brânză și presărați ceapa verde tăiată în felii subțiri. Se serveste cu rosii, ridichi si nuci de pin.

Ingrediente Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

200 g frunze proaspete de spanac

500 ml apă

1/4 linguriță sare

1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

3 ouă

1/4 linguriță sare

300 ml lapte

220 g făină

2 linguri ulei de măsline

Pentru crema de brânză:

250 g brânză proaspătă de vaci

100g smântână

sare

-în plus:

2 fire ceapă verde

roșii cherry

ridichi

semințe de pin

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ