Aperitiv cornuri cu carnati afumati
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv cornuri cu carnati afumati
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv cornuri cu carnati afumati
Savurate oricând, mic dejun, prânz sau cină! Și mai ales pe gustul Zmeilor! ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE
L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute.
Aluatul dospit se scoate din vas, se împarte în două, iar fiecare parte se întinde în formă rotundă, apoi se taie în triunghiuri, gen felii de pizza.
Ceapa verde se curăță de frunzele verzi, se păstrează doar partea albă, apoi se taie în două sau patru pe lungime.
Cârnații se taie în două pe lung, iar apoi în două pe lat, obținându-se cca. 4 bucăți dintr-un cârnat.
Feliile se ung cu puțin ketchup, se presară oregano, cașcaval ras, câte o de bucată de ceapă verde, câte un sfert de cârnat, la baza triunghiului, apoi se rulează, obținându-se un corn.
Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
Se stropesc cu puțină apă, se presară semințele de susan și cașcavalul ras, apoi se dau la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
După ce trec testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Ingrediente Aperitiv cornuri cu carnati afumati
PENTRU ALUAT:
Faină albă de grâu 500 g,
Sare iodată 1 lingură,
Zahăr tos 2 linguri,
Drojdie uscată 2 linguri,
Apă 400 ml,
Ulei de floarea soarelui 4 linguri.
Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei
PENTRU UMPLUTURĂ:
Ceapă verde 4 bucăți,
Ketchup cca. 50 ml,
Oregano uscat cca. 1 linguriță,
Cârnați Silezia (groși și afumați din carne de porc) cca. 4 bucăți,
Cașcaval ras cca. 50 g.
PENTRU TOPPING:
Semințe de susan 1 lingură,
Cașcaval ras 1 lingură.