Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Ungaria. Cum sa faci Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
Pfff, ieri am văzut la dragul meu prieten Sidy aceste minunate cornuri pentru aperitiv. Zis și făcut, că încă mai suflam câteva jumari prin frigider. Până și vremea a fost de acord cu mine, plouă găleți și e mai răcoare, așa că pot aprinde cuptorul și butoanele! ;)
Faina alba de grau aprox. 1000 g, Untura 3 linguri cu varf, aprox. 200 g. Oua 2 bucati, lapte 250 ml, iaurt grecesc aprox. 150 ml, Drojdie uscată 1 plic aprox. 10 g, sare de Himalya 1 lingura, 3 linguri zahar tos, Jumătăți de porc aprox. 400 g, Ceapă 1 bucată mare, ½ linguriță de piper proaspăt măcinat, 1 lingura ulei de rapita. A termina: Ou 1 bucata, Seminte de chimion 1 lingura, 1 lingura de seminte de susan, Boia de ardei ½ linguriță.Pune laptele, ouale batute, iaurtul, faina cernuta, sarea, zaharul, untura si drojdia in recipientul masinii de paine.
Atent! Păstrați această ordine dacă doriți ca aluatul să crească !!!) Mașina este programată pentru frământare și dospire, care durează 90 de minute.
Intre timp se curata ceapa, se taie jullien si se caleste in putin ulei pana se rumeneste, fara sa se arda! 😉
Jumătățile sunt măcinate fin cu ajutorul unei mașini de tocat carne manuală sau mai simplu cu un robot, împreună cu ceapa prăjită.
Dupa ce a crescut aluatul, il asezati pe suprafata de lucru presarata cu faina si il intindeti in forma dreptunghiulara peste care puneti amestecul de scoici, ardei si ceapa prajita.
Aluatul se pliază astfel, luăm partea de la noi până la mijlocul aluatului, aducem partea opusă peste partea îndoită până este acoperită. Acum aduceți partea dreaptă la mijloc, apoi pliați partea stângă peste ea.
Se lasa sa se odihneasca 20 de minute in bucatarie. Apoi se intinde din nou si se pliaza, se lasa la odihnit si de trei ori pana in sfarsit iese aluatul foaie - foaie.
La final aluatul se intinde apoi se ruleaza si se taie in 6 bucati, care se rotunjesc si se lasa din nou la odihnit cca. 20 de minute.
Apoi se intind rotund si se taie in patru bucati, care se ruleaza in forma de gogoasa.
Croasanele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bateți oul rămas până când albușurile se amestecă cu gălbenușul. Se ung croissantele cu ou, se presara semintele de chimen, praf de boia de ardei si seminte de susan.
Coaceți cornurile în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 15 minute la 200 de grade, apoi încă 20 de minute la 180 de grade, până se rumenesc și trec testul scobitorii
Se savureaza cald sau rece insotit de o bere, un vin alb demisec.
Bafta si bafta!
Ingrediente Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
Făină albă de grâu cca. 1000 g,
Untură de porc 3 linguri cu vârf, cca. 200 g.
Ouă 2 bucăți,
Lapte 250 ml,
Iaurt grecesc cca. 150 ml,
Drojdie uscată 1 plic cca. 10 g,
Sare Himalya 1 lingură,
Zahăr tos 3 linguri,
Jumări de porc cca. 400 g,
Ceapă 1 bucată mare,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Ulei de rapiță 1 lingură.
Pentru finalizare:
Ou 1 bucată,
Semințe chimen 1 lingură,
Semințe susan 1 lingură,
Boia de ardei dulce ½ linguriță.