Aperitiv covrigei cu susan
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv covrigei cu susan
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv covrigei cu susan
Am pregătit acești covrigei cu Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker. Au ieșit tare buni!
INGREDIENTE
Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.
Dai aluatul la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.
Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.
Întinzi prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea de jos a literei U.
Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.
Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.
Procedezi la fel și cu aluatul rămas.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/covrigei-cu-susan.html
Ingrediente Aperitiv covrigei cu susan
Pentru aluat:
1 Mix pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
1 ou,
2 linguri oțet,
50 ml apă,
1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,
100 g unt rece/margarină,
În plus:
1 ou pentru uns,
Susan rumenit, după gust