Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Reteta culinara Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac din categoria Sosuri. Cum sa faci Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac
Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/ Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!
Ingrediente Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac
Dovleac 600 g,
Roșii 4 bucăți,
Ceapă roșie 1 bucată,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Usturoi 2 căței,
Ghimbir decojit 2 cm,
Ardei roșu iute 2 bucăți,
Ulei de măsline 2 linguri,
Oțet de vin alb 100 ml,
Zahăr brun 150 g,
Vin alb 10 ml,
Cuișoare 2 bucăți,
Frunze de dafin 2 bucăți,
Baton de scorțișoară ½ bucată,
Sare iodată 1 lingură.