Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Tunisia. Cum sa faci Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)
Oija este o mancare tunisiana cunoscuta si renumita pentru simplicitatea ei. Ingredientele principale sunt: rosii, ardei, oua. Totul este condimentat cu usturoi, chimen, sare, piper si gatit in ulei de masline. Se pot adauga si carnati merguez. Daca punem ceapa, cartofi sau alte ingrediente, acest fel de mancare se tranforma intr-o alta mancare numita chakchouka. https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/oua-cu-sos-de-rosii-oija-tunisia.html
Ingrediente Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)
2 rosii +1 rosie mare inima de Bivol
1 ardel rosu
2 catei de usturoi
1 piment iute mic tocat marunt
1/2 lingurita boabe de coriandru
1/2 lingurita seminte de chimen
1 lingura buna de concentrat de rosii
3 linguri ulei de masline
1/2 pahar de apa
condiment iute harissa (facultativ)
1-2 oua/ persoana
sare, piper