Aperitiv cu pipote,inimi si ficat de pui
Reteta culinara Aperitiv cu pipote,inimi si ficat de pui din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv cu pipote,inimi si ficat de pui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv cu pipote,inimi si ficat de pui
M-am dus in piata sa iau spanac si cand am vazut ceapa verde, mararul deja ma gandeam la un aperitiv in care sa pun ce-mi place mie. Si asa am si facut.
240 g ficat de pui 200 g inimi si pipote de pui 200 g ciuperci champignon 2 morcovi potriviti 4 legaturi de ceapa verde 5 oua sare piper colorat Crusta 1 ou 1 lingura cu faina plina varf 1 cescuta de lapte 60 g amestec de branzeturi gata rase. piper sareMai intai am pus la fiert ficatul, inimile si pipotele, ficatul l-am fiert separat pentru ca se fierbe mai repede.Dupa ce au fiert maruntaiele le-am taiat cubulete mici. Ciupercile le-am curatat, spalat, taiat cubulete si le-am calit intr-o lingura de unt, le-am scos din tuci cu o spumiera, sa se scurga zeama lasata de ciuperci. Morcovii i-am curatat si apoi i-am taiat cubulete mici, am curata si ceapa si am tocat-o marunt. Am pus intr-un tuciulet cca 60 ml ulei, am pus ceapa la cait, am adaugat si morcovul si al lasat sa se caleasca pana ce morcovul a devenit moale, am adaugat sare si piper macinat. apoi am pus si ciupercile si maruntaiele, am lasat sa se mai caleasca cu totul cca 15 min, apoi am adaugat mararul tocat, lasand pe foc inca 10 min. Am tras tuciul si am lasat cca 20 min sa se mai raceasca compozitia. Am batut binele cele 5 oua, am adaugat un pic de sare si piper macinat, apoi le-am incorporat in compozitia din tuciulet. Am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt ( 24/24 cm), am turnat compozitia in tava. Separat am pus 1 ou intr-un castronel, am adaugat faina si laptele si am omogenizat bine, am adaugat piper, sare si la final am pus amestecul de branzeturi. Amestecul obtinut l-am turnat in tava peste compozitia de aperitiv. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 g, pentru cca 30-35 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca apoi am portionat aperitivul. Sa aveti pofta !
Ingrediente Aperitiv cu pipote,inimi si ficat de pui
240 g ficat de pui
200 g inimi si pipote de pui
200 g ciuperci champignon
2 morcovi potriviti
4 legaturi de ceapa verde
5 oua
sare
piper colorat
Crusta
1 ou
1 lingura cu faina plina varf
1 cescuta de lapte
60 g amestec de branzeturi gata rase.
piper
sare