Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
O reteta deosebita astazi cu trufă neagra. Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe. Am avut sansa de a primi o trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța. Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate. Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit. Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate. O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html
Ingrediente Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
3 oua
6 fire de sparanghel verde
1 ceapa salota
cateva lamele de trufa neagra
1 lingura de suc de trufa neagra
2 linguri ulei de masline
2-3 felii de rosii confiate
lapte
sare, piper