Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella
Reteta culinara Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella
Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro): Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate. În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale. Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale. Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.
Ingrediente Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella
100 g soia cuburi
1/2 ardei gras roșu
100 g șuncă de curcan
70 g mozzarella
1 legatură pătrunjel tocat mărunt
sare
piper
4 ouă
125 g iaurt
ulei
2 linguri pesmet