Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

 

  Un aperitiv sățios și de mare succes! Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

 

INGREDIENTE
praz 1 bucată, ulei de măsline 2 linguri, ardei kapia 1 bucată, măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g, ciuperci de pădure marinate 1 borcan, capere marinate 1 borccănel cca. 100 g, piept de pui 1 bucată de cca. 300 g, ou de gâscă 2 bucăți, pesmet 3 linguri, făină albă cca. 5 linguri, praf de copt 1 plic, sare iodată 1 linguriță, piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui tocat/măcinat mărunt, lăsându-se la gătit încă 5 minute la foc mediu, neacoperit.

După ce s-a răcit amestecul de carne și vegetale se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.

Între timp ouăle de gâscă se bat energic cu făina și praful de copt. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, la final adăugați și caperele scurse de lichid.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf sau un vas termorezistent, și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

praz 1 bucată,

ulei de măsline 2 linguri,

ardei kapia 1 bucată,

măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g,

ciuperci de pădure marinate 1 borcan,

capere marinate 1 borccănel cca. 100 g,

piept de pui 1 bucată de cca. 300 g,

ou de gâscă 2 bucăți,

pesmet 3 linguri,

făină albă cca. 5 linguri,

praf de copt 1 plic,

sare iodată 1 linguriță,

piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Categorii