Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

 

  Un aperitiv sățios și de mare succes! Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

 

INGREDIENTE
praz 1 bucată, ulei de măsline 2 linguri, ardei kapia 1 bucată, măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g, ciuperci de pădure marinate 1 borcan, capere marinate 1 borccănel cca. 100 g, piept de pui 1 bucată de cca. 300 g, ou de gâscă 2 bucăți, pesmet 3 linguri, făină albă cca. 5 linguri, praf de copt 1 plic, sare iodată 1 linguriță, piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui tocat/măcinat mărunt, lăsându-se la gătit încă 5 minute la foc mediu, neacoperit.

După ce s-a răcit amestecul de carne și vegetale se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.

Între timp ouăle de gâscă se bat energic cu făina și praful de copt. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, la final adăugați și caperele scurse de lichid.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf sau un vas termorezistent, și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

praz 1 bucată,

ulei de măsline 2 linguri,

ardei kapia 1 bucată,

măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g,

ciuperci de pădure marinate 1 borcan,

capere marinate 1 borccănel cca. 100 g,

piept de pui 1 bucată de cca. 300 g,

ou de gâscă 2 bucăți,

pesmet 3 linguri,

făină albă cca. 5 linguri,

praf de copt 1 plic,

sare iodată 1 linguriță,

piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Categorii

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas