Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

 

Pentru o masă de dimineață am pregătit un platou cu legume, pate de casă și aceste inimioare cu brânză. Am vrut să le fac cu ceapă verde, dar nu am avut decât câteva fire, pentru decor, așa că am folosit praz, au ieșit foarte bune. Am obținut destule inimioare, însă am dat doar câteva deoparte ca să le pozez. Iată cum le-am pregătit…

 

INGREDIENTE
250 g aluat foietaj, 1 ou, 200 g telemea de vacă, Sare, după gust, 50 g unt, 2 fire de praz, 1 lingură smântână grasă, Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)

Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).

Între timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala cu puțină smântână. Totodată, smântâna îi dă și un gust mai fin.

Când inimioarele sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și se adaugă din crema de brânză.

Pentru decor, se folosesc frunze de ceapă verde.

Porții: 4

Timp de gătire: 15 min

Timp de pregătire: 15 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/inimioare-de-foietaj-cu-crema-de-branza.html

Ingrediente Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

250 g aluat foietaj,

1 ou,

200 g telemea de vacă,

Sare, după gust,

50 g unt,

2 fire de praz,

1 lingură smântână grasă,

Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma