Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite
Ne place mamaliga si o servim in multe combinatii. Pe langa mamaliga cu branza si smantana, o mancam cu ciuperci sau alaturi de sarmale si mai ales cu carne si muraturi. Pentru ca Bucataras.ro are un concurs tare frumos cu retete romanesti m-am gandit la aceasta reteta cu mamaliga, pe care am prezentat-o in versiune personala. Taci si inghite este o reteta pregatita de catre ciobanii transilvaneni, este satioasa si foarte gustoasa. In mod traditional mamaliga pentru Taci si inghite se fierbe in lapte amestecat cu smantana. Aceasta reteta romaneasca veche este una care va incanta papilele gustative ale oricui va gusta din ea.
Ingrediente Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite
1 litru apa
2 linguri ulei
1 lingurita de sare
170 -200 gr faina de malai
200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
100 ml smantana
slanina, carnati, pastrama, sunca etc
oua (1 ou /persoana)