Aperitiv omleta Rossini
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv omleta Rossini
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv omleta Rossini
"Provocarea GastroArt" O omletă in memoria compozitorului italian Rossini. Era cunoscut ca un mare amator al mancarurilor cu trufe si cu 'foie gras'- ficat de gasca. Cea mai renumita reteta cu numele Rossini este Turnedo-ul (tournedos) Rossini compus din muşchi de vită prezentat pe o felie de paine trasa in unt peste care troneaza un medalion de foie gras rumenit, stropit din belsug cu un sos brun aromatizat cu vin de Madeira si trufe razuite... Trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta. Numite și „diamantele pământului” sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Am avut sansa de a primi o trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Ingrediente Aperitiv omleta Rossini
3 oua proaspete
20 g de lamele de trufa neagra
50 g de foie gras in bloc taiat in 2 felii
1 lingura de suc de trufa neagra
cateva picaturi de ulei trufat
20 g de unt
sare, piper proaspat macinat