Aperitiv oua Benedict

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Aperitiv oua Benedict

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv oua Benedict

 

Ieri dimineață am făcut ouă Benedict, rețetă pe care doream de foarte mult timp să o pun în aplicare. Am tot amânat, nu pentru că ar fi dificil de făcut, ci pentru că în același timp trebuia să fac și sos hollandaise, ambele preparate cerând puțin timp, dar mi se părea că trebuie ”să lupt” pe două fronturi. Ouăle Benedict (sau ”ouăle Benny”) sunt un mic dejun tradițional american și se pare că deși mulți pretind că le-ar fi inventat, nu se poate nega faptul că originea lor, din jurul anului 1860, vine din acea zonă. De acolo, au ajuns și pe bătrânul continent, alintate fiind cu denumirea de ”mic dejun regesc”. Denumirea lor pare că vine de la un bancher american care iubea gastronomia (Commodore E. C. Benedict) și care pretindea că rețeta era transmisă în familia sa, din generație în generație... Pentru prepararea ouălor Benedict, am folosit sos hollandaise, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-hollandaise-93432.html  

 

INGREDIENTE
2 chifle 2 ouă 4 felii de mușchi rustic condimentat (șuncă, jambon, bacon...) 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui Pentru prepararea ouălor poșate: 1, 5 litri de apă 2 linguri de oțet Pentru sosul hollandaise: 2 gălbenușuri 2 linguri de zeamă de lămâie 125 grame de unt sare piper alb 1 lingură de apă rece Pentru servire: pătrunjel tocat

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos.

Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească.

Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se acoperă cu feliile de mușchi/bacon/jambon prăjit.

Se pune apa la fiert, iar când începe să facă bule, se adaugă oțetul și apoi se face un mic vârtej cu lingura. Se sparg ouăle, pe rând și se lasă ușor în apă, să fiarbă 3-4 minute, la foc mic. După acest interval de timp, ouăle se scot cu o paletă și se depun pe o farfurie, ca să se scurgă de apă.

Când ouăle poșate s-au scurs de apă, se pun peste feliile de mușchi/șuncă/jambon.

Se prepară sosul hollandaise și se toarnă cald, peste tot ansamblul pregătit din timp.

Se presară pătrunjel tocat, pregătit din timp și micul dejun se servește cald, imediat. Nu mai este nevoie nici de pâine, nici de acrituri (sosul hollandaise este acrișor) sau salate.

Ingrediente Aperitiv oua Benedict

2 chifle

2 ouă

4 felii de mușchi rustic condimentat (șuncă, jambon, bacon...)

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru prepararea ouălor poșate:

1, 5 litri de apă

2 linguri de oțet

Pentru sosul hollandaise:

2 gălbenușuri

2 linguri de zeamă de lămâie

125 grame de unt

sare

piper alb

1 lingură de apă rece

Pentru servire:

pătrunjel tocat

Categorii