Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica: Pune drojdia, zaharul

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

 

Aluaturile de casa in combinatie cu branza sarata sunt preferatele mele. Gustoase, satioase, merg de minune langa un pahar de sana sau puse la pachet. Pentru aceste Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, branzeturi, susan.

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica 600 gr faina de grau 250 - 280 ml lapte 2 oua un praf sare 15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar putin ulei de floarea soarelui umplutura: 500 gr branza de vaci 250 gr branza sarata de oi 2 oua de gaina in plus: 1 ou pt uns susan

Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Pune drojdia, zaharul si putin lapte intr-un castronel si lasa pana se umfla maiaua.

Pregateste un castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare si fa un locas in mijlocul fainii. Adauga drojdia, ouale, laptele. 

Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot pana obtii un aluat dens, omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin de lichid sau nu. Aluatul trebuie sa fie omogen si maleabil. La final, framanta aluatul cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de floarea soarelui. Acopera vasul si lasa aluatul la dospit.

Intre timp, pune branzeturile intr-un castron si amesteca-le, apoi incorporeaza 2 oua. Daca ti se pare prea moale compozitia, poti adauga 1-2 lg de gris. Daca este prea inchegata compozitia, poti adauga inca 1 ou. Important este sa iasa legata.

Dupa ce a dospit aluatul, scoate-l pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in forma de cerc si taie-l in 8 triunghiuri cat de cat egale. 

Asaza cate un lingura de umplutura si ruleaza fiecare triunghi in forma dorita.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie si acopera-le cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le la temperatura camerei aproxim 15-20 minute.

Unge-le apoi cu ou batut, presara seminte de susan.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu prosopul de bucatarie. Dupa ce s-au racit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt pufoase, sarate si tin de foame. :))

Incearca si reteta de Cornuri de brutar, foarte pufoase si bune sau varianta dulce de Cornuri cu gem.

Iti recomandam si reteta de Cornuri cu branza si cascaval.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

600 gr faina de grau

250 - 280 ml lapte

2 oua

un praf sare

15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar

putin ulei de floarea soarelui

umplutura:

500 gr branza de vaci

250 gr branza sarata de oi

2 oua de gaina

in plus:

1 ou pt uns

susan

Categorii

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ

Reteta de  tartă sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor!

Reteta de tartă sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor!

Reteta de tartă sarata cu rosii, un aperitiv pe placul tuturor! - Preincalzirea cuptorului: Preinca

Ouă ochiuri în pâine la cuptor - Micul dejun complet și gustos

Ouă ochiuri în pâine la cuptor - Micul dejun complet și gustos

Ouă ochiuri în pâine la cuptor - Micul dejun complet și gustos - Cum se prepara Ouă ochiuri în pâine

Spirale cu măsline și cașcaval, rețeta rapidă și delicioasă

Spirale cu măsline și cașcaval, rețeta rapidă și delicioasă

Reteta culinara Spirale cu măsline și cașcaval, rețeta rapidă și delicioasă din categoria Aperitive