Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica: Pune drojdia, zaharul

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

 

Aluaturile de casa in combinatie cu branza sarata sunt preferatele mele. Gustoase, satioase, merg de minune langa un pahar de sana sau puse la pachet. Pentru aceste Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, branzeturi, susan.

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica 600 gr faina de grau 250 - 280 ml lapte 2 oua un praf sare 15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar putin ulei de floarea soarelui umplutura: 500 gr branza de vaci 250 gr branza sarata de oi 2 oua de gaina in plus: 1 ou pt uns susan

Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Pune drojdia, zaharul si putin lapte intr-un castronel si lasa pana se umfla maiaua.

Pregateste un castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare si fa un locas in mijlocul fainii. Adauga drojdia, ouale, laptele. 

Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot pana obtii un aluat dens, omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin de lichid sau nu. Aluatul trebuie sa fie omogen si maleabil. La final, framanta aluatul cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de floarea soarelui. Acopera vasul si lasa aluatul la dospit.

Intre timp, pune branzeturile intr-un castron si amesteca-le, apoi incorporeaza 2 oua. Daca ti se pare prea moale compozitia, poti adauga 1-2 lg de gris. Daca este prea inchegata compozitia, poti adauga inca 1 ou. Important este sa iasa legata.

Dupa ce a dospit aluatul, scoate-l pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in forma de cerc si taie-l in 8 triunghiuri cat de cat egale. 

Asaza cate un lingura de umplutura si ruleaza fiecare triunghi in forma dorita.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie si acopera-le cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le la temperatura camerei aproxim 15-20 minute.

Unge-le apoi cu ou batut, presara seminte de susan.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu prosopul de bucatarie. Dupa ce s-au racit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt pufoase, sarate si tin de foame. :))

Incearca si reteta de Cornuri de brutar, foarte pufoase si bune sau varianta dulce de Cornuri cu gem.

Iti recomandam si reteta de Cornuri cu branza si cascaval.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

600 gr faina de grau

250 - 280 ml lapte

2 oua

un praf sare

15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar

putin ulei de floarea soarelui

umplutura:

500 gr branza de vaci

250 gr branza sarata de oi

2 oua de gaina

in plus:

1 ou pt uns

susan

Categorii

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase - Cum se prepara aceste Plăc

Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă

Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă

Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă - Cum se prepara aces

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor - Cum se prepara Rețeta gustoasă de turte cu cașcava

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos - Cum se prepara Andiv

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect - Cum se prepara acest Br

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă - Cum se prepara aceste Sărățele fraged

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos - Cum se prepara acest Ch

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci pl