Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Pe masa tradiţională românească de Paşte ar trebui sa avem fiecare, atât cât ne permite bugetul, ouă roşii, drob, legume de primavară, pască şi cozonaci. Aşa cum cere tradiţia, eu am pregătit ouăle în Joia Mare. Anul acesta le-am vopsit în culori naturale, sper să vă fie de folos sfaturile mele. "Bunatati de Paste"
Ingrediente Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
16 oua (sau oricate doriti),
1 crăticioară de 2 litri pentru culoarea roşie,
4 crăticioare sau ibrice (fiecare de 1 litru) pentru celelalte culori,
oţet,
coaja de la 8 cepe roşii + 5 cepe întregi pentru culoarea roşie,
3 cepe albe şi coaja rasă de la un morcov pentru culoarea galbenă,
1 ceapa albă şi 2 frunze de varză roşie pentru verde (kaki),
6 foi de varză roşie pentru albastru,
pentru decorat:
frunze de mărar, frunze de pătrunjel, lavandă, flori de muşcată, flori de zarzăr şi orice floricele aveţi,
dresuri noi, în care vom lega ouăle,
imaginaţie cât cuprinde.