Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

 

De data aceasta a trebuit să spun puțin mai multe despre îngrijire. Am tot vazut zilele astea pe net ouale vopsite asa, natural. Vă aduc rezultatul, rețeta de începător din seria „Rețete de Paște”;), până la cotă, încercați în continuare.    Spor și sărbători luminoase! 

Ouă de găină aprox. 12 bucăți, Frunze galbene de ceapa aprox. 100 g, Frunze de ceapa rosie aprox. 50 g, sare de mare 1 lingura, oțet de vin 2 linguri, apa rece aprox. 2000 ml, Colanti fini dama 1 bucata, Elastic 12 piese. Pentru uns: Bacon de casa aprox. 50 g.

Ouăle sunt degresate, ideal ar fi să le aveți albe, dar country. L-am testat data trecută cu ouă albe din piață și am fost puțin dezamăgită de 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas nerupte ☹ Așa că am folosit ouă clasice brune și cele cu coajă verzuie.

Ouăle se degresează apoi se pun într-un vas cu apă rece.

Se toaca cojile de ceapa cu foarfeca sau cu ajutorul unui mini robot de bucatarie, tocator sau orice tocator. Apoi puneți într-un recipient mare.

Colanti dama, taiati bucati de aprox. 5 cm.

Ouăle umede se rulează în amestecul de frunze uscate de ceapă, apoi se pun în bucata de dressing, se înfășoară strâns și se leagă cu elastic.

După ce ați îmbrăcat toate ouăle, puneți-le într-un vas cu apă rece, adăugați frunzele de ceapă rămase, sare și oțet, apoi fierbeți la foc mediu, aprox. 15 minute, mai probabil la aproximativ 5 minute după fierbere. Apoi se oprește focul, se lasă la odihnit cca. 10 minute in apa colorata natural, apoi se strecoara, se trece sub un jet de apa rece si se scoate de pe imbracaminte, se da din nou sub jet de apa, se sterge cu un servetel uscat, apoi se unge cu bacon si se aseaza pe o farfurie sau in cosuri.

Pare complicat, dar te asigur că după prima încercare, data viitoare vei fi foarte entuziasmat!

Bafta si bafta!

Ingrediente Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Ouă de găină cca. 12 bucăți,

Foi de ceapa galbenă cca. 100 g,

Foi de ceapa roșie cca. 50 g,

Sare de mare 1 lingură,

Oțet din vin 2 linguri,

Apă rece cca. 2000 ml,

Dres fin de damă 1 bucată,

Elastic 12 bucăți.

Pentru uns:

Slănină de casă cca. 50 g.

Categorii