Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon
Mi-a venit ideea să fac aceste ouă umplute atunci când am văzut cât de bună a ieșit crema de brânză pentru rulouri. Am făcut o altă porție de cremă de brânză (dar fără ceapă!), am adăugat în ea jambon tăiat mărunt și am avut o umplutură foarte bună pentru niște ouă festive sățioase și foarte gustoase.
Ingrediente Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon
8 ouă fierte tari
4 felii de jambon
200-250 grame de brânză grasă de vaci
25-30 grame de unt
2-3 linguri de smântână grasă
1 lingură de ulei de floarea soarelui
1/2 linguriță rasă de sare fină
1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
1/2 legătură de mărar (opțional)
3-4 gălbenușuri de ouă fierte tari
Pentru decor:
salată verde
8-10 linguri de maioneză
jambon
măsline tăiate
feliuțe de roșii