Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras
Imi plac branzeturile sarate (telemea si branza de burduf) desi ar trebui sa mananc mai multe nesarate. Așa că având astfel de brânzeturi tot timpul la frigider, într-o zi m-am gândit să fac din ele o pastă tartinabilă, care, odată terminată, era foarte populară la micul dejun.
200 de grame de brânză de burduf 100 de grame de unt moale tulpini de ceapă verde 1 ardei gras rosu Pentru decor: măsline negreArdeiul gras se spală, se curăță de tulpini și semințe, apoi se taie în bucăți mici.
Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul.
Brânza de burduf se amestecă 2-3 minute, pentru a deveni mai fină. Adaugă apoi untul moale și amestecă încă 3-4 minute, până când pasta devine omogenă.
Adăugați ardei gras tăiați cubulețe și felii de tulpini de ceapă verde. Se amesteca usor (manual, nu cu mixerul) pentru omogenizare, dupa care pasta poate fi deja folosita.
Este foarte bun cu paine prajita si felii reci de rosii. Se ornează cu felii de măsline negre.
Ingrediente Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras
200 grame de brânză de burduf
100 grame de unt moale
codițe de ceapă verde
1 ardei gras roșu
Pentru decor:
măsline negre