Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

 

Multă vreme am fost tentată să adaug chimen (care îmi place foarte mult) într-o pastă atât de tartinabilă, foarte bună atât pentru micul dejun de zi cu zi, cât și pentru mesele oarecum festive. Am facut-o acum ceva timp si mi s-a parut foarte bine. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent sandvișurilor, iar ceapa roșie nu a făcut decât să sporească gustul, nefiind la fel de iute ca cea galbenă.

250-300 de grame de brânză de vaci 50 ml de smântână grasă 50 de grame de unt 1/2 ceapa rosie sare Pentru decor: chimen felii de ardei capia

Ceapa se curata, se spala, se curata de coaja si se toaca marunt.

Amesteca branza (bine scursa) cu smantana si untul (solid, sau topit si racit).

Adaugati ceapa tocata marunt in amestecul de branza si unt si asezonati cu sare dupa gust.

Se ung feliile de paine (prajite) cu aluat tartinabil, se presara chimen si se decoreaza cu rondele de ardei capia.

Ingrediente Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

250-300 grame de brânză de vaci

50 ml de smântână grasă

50 grame de unt

1/2 ceapă roșie

sare

Pentru decor:

chimen

feliuțe de ardei capia

Categorii