Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen
Multă vreme am fost tentată să adaug chimen (care îmi place foarte mult) într-o pastă atât de tartinabilă, foarte bună atât pentru micul dejun de zi cu zi, cât și pentru mesele oarecum festive. Am facut-o acum ceva timp si mi s-a parut foarte bine. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent sandvișurilor, iar ceapa roșie nu a făcut decât să sporească gustul, nefiind la fel de iute ca cea galbenă.
250-300 de grame de brânză de vaci 50 ml de smântână grasă 50 de grame de unt 1/2 ceapa rosie sare Pentru decor: chimen felii de ardei capiaCeapa se curata, se spala, se curata de coaja si se toaca marunt.
Amesteca branza (bine scursa) cu smantana si untul (solid, sau topit si racit).
Adaugati ceapa tocata marunt in amestecul de branza si unt si asezonati cu sare dupa gust.
Se ung feliile de paine (prajite) cu aluat tartinabil, se presara chimen si se decoreaza cu rondele de ardei capia.
Ingrediente Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen
250-300 grame de brânză de vaci
50 ml de smântână grasă
50 grame de unt
1/2 ceapă roșie
sare
Pentru decor:
chimen
feliuțe de ardei capia