Aperitiv pateuri cu branza

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv pateuri cu branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv pateuri cu branza

 

Daca va place branza la fel de mult cum imi place mie, atunci ar trebui sa pregatiti niste pateuri din astea  cu branza din plin,Este putina munca la aluat, dar merita. Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
Aluat: 700 gr faina 650+pentru presarat 250 gr osanza 250 gr branza dulce 150 gr lapte batut sare Umplutura: 300 gr telemea de oaie 1 ou+1 lingura apa ptr uns

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si il impaturim aducand fiecare margine, pe rand, catre interior, pana la jumatatea blatului, dupa care il pliem inca o data pe jumatate. Intindem inca o data aluatul si repetam operatiunea.

Lasam aluatul 10 minute sa se odihneasca, apoi il impartim in 4 parti cat mai egale. Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Pregatim umplutura. Radem telemeaua si o amestecam cu branza dulce si ouale. Punem amestecul de branza la o margime a aluatului si rulam. Taiem sulul format in 7-8 bucati, pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ungem pateurile cu ou batut cu putina apa sau lapte. Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Aperitiv pateuri cu branza

Aluat: 700 gr faina 650+pentru presarat 250 gr osanza 250 gr branza dulce 150 gr lapte batut sare Umplutura: 300 gr telemea de oaie 1 ou+1 lingura apa ptr uns

700 gr faina 650+pentru presarat

250 gr osanza

250 gr branza dulce

150 gr lapte batut

sare

300 gr telemea de oaie

1 ou+1 lingura apa ptr uns

Categorii