Aperitiv peperito cu branza si chimen

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv peperito cu branza si chimen

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv peperito cu branza si chimen

 

,,Bunatati pentru Craciun "  Peperito, dragutii acestia de ardei dulci  minusculi, fara seminte  se cereau  umpluti cu branzica .  De cum i-am zarit , i-am si vazut cu umpluti si pe platoul de sarbatori .  Se pot servi singurei , alaturi de alte legume sau pe un platou mai mare cu aperitive .

 

INGREDIENTE
8 ardei peperito-o punga 1 branza Fagaras 5.3% -200 gr[ branza vaci cu smantana ] 4 linguri branza sarata daneza - gen fetta 2 linguri smantana 1 lingurita seminte chimen 1/4 piper brazilian-mai putin iute praz verde , rosii cherry galbene pentru decor sare- optional Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu branza daneza ,pana la omogenizare . Daca compozitia este prea ferma , puneti putina smantana cum am facut eu . Adugati semintele de chimen , piperul macinat si amestecati . Gustati pasta de branza si sarati daca este nevoie . Nu a fost nevoie sa sarez pentru ca branza daneza a avut suficienta sare in compozitie . Daca aveti copii la masa, reduceti cantitatea de piper pentru ca sa poata servi si acestia din ardeii umpluti cu branzica . Umpleti ardeii cu pasta de branza [ cu ajutorul unui pos sau chiar simplu] Asezati ardeii pe un platou si decorati cu ,,ceva '' ce merge cu branzica . Eu am folosit praz si rosioare cherry galbene .

Pofta buna !!!

Ingrediente Aperitiv peperito cu branza si chimen

8 ardei peperito-o punga

1 branza Fagaras 5.3% -200 gr[ branza vaci cu smantana ]

4 linguri branza sarata daneza - gen fetta

2 linguri smantana

1 lingurita seminte chimen

1/4 piper brazilian-mai putin iute

praz verde , rosii cherry galbene pentru decor

sare- optional

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ