Aperitiv placinta cu branza si spanac
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Grecia. Cum sa faci Aperitiv placinta cu branza si spanac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv placinta cu branza si spanac
Ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești Spanakopita, dar în acest caz se folosește brânză sărată (feta, telemea). Ne place brânza dulce.
400 g foi subțiri de plăcintă ulei foaie (sau unt topit) Umplutura cu branza: 30 g unt o grămadă de ceapă verde 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe granule de usturoi ras 350 g spanac congelat (bucati mai mari) 4 oua 500 g de brânză dulce de vaci sare piper patrunjel verdeÎntr-o tigaie mare, se topește untul și se adaugă ceapa verde și usturoiul tăiate felii și un praf de sare. Se lasa sa fiarba 1-2 minute, apoi se adauga spanacul congelat si se lasa sa fiarba pana scade apa si apoi se lasa sa se raceasca. Se amestecă bine ouăle și se condimentează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Adaugam branza zdrobita si apoi adaugam patrunjelul tocat si legumele racite. Amesteca totul bine cu o lingura. Incalzeste cuptorul la 170 C cu ventilatie (incalzire sus + jos) si treapta medie pentru cei cu gaz. Se unge tava cu putin ulei si se pune prima foaie. Se stropesc cu ulei (sau unt topit) si se aseaza pe al doilea. Continuati asa cu primele 5 foi din pachet. Este foarte important să le stropiți individual cu grăsime.Se toarnă umplutura, se nivelează cu o spatulă și se aduc foile de plăcintă deasupra, apoi se continuă cu 4 foi (stropite cu ulei și ele), iar ultimele 3 foi se pun ca la acordeon sau evantai (pliate sau mototolite) și se ung cu ulei. . Se da placinta in cuptorul preincalzit la 170 C cu ventilatie pentru 30 de minute si apoi se verifica stadiul de coacere a placintei. Reduceți focul la 160 C și lăsați-l la cuptor pentru încă 15 minute. Scoateți plăcinta, lăsați-o să se răcească puțin și serviți.
Ingrediente Aperitiv placinta cu branza si spanac
400 g foi subțiri de plăcintă
ulei pentru stropit foile (sau unt topit)
Umplutura de brânză:
30g unt
o legătură de ceapă verde
3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
350g spanac congelat (bucăți mai mari)
4 ouă
500 g brânză de vaci dulce
sare
piper
pătrunjel verde