Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Reteta culinara Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza
Aveam pofta de o placinta cu spanac si am purces la pregatiri, dar am constatat ca nu aveam suficienta faina alba, motiv pentru care am decis sa folosesc si faina neagra (pe care eu o folosesc la paine). A fost o alegere inspirata, iar placinta a iesit delicioasa.
Ingrediente Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza
aluat:
250 g faina alba (plus faina pentru intins aluatul)
250 g faina neagra
2 galbenusuri
300 ml lapte
50 g unt
1/2 lingurita zahar
7 g drojdie uscata
sare
umplutura:
350 g spanac congelat
250 g crema de branza
100 g mozzarella
1 ou
patrunjel
marar
sare
piper
pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de apa
susan alb / negru