Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
„Rețete de suflet” Această plăcintă este numai bună de ambalat, acum că începe școala sau chiar la serviciu. Iar dacă avem lângă el un iaurt, se asigură micul dejun.
700 g faina alba 1 lgt sare 8 g drojdie proaspata 1 zahăr lgt 2-3 lg faina 3 lg ulei de măsline 1 sau 350-400 ml lapte 50 g unt 6 lg pesto 350 g branza feta 2 lg măsline 100 g măsline negre fără sâmburi cele 1 sau pt seminte de susanAm folosit robotul pentru aluat. Se prepara maioneza din 100 ml lapte usor caldut, zahar si cei 2-3 lg de faina. Adăugați drojdia zdrobită și amestecați bine. Se lasa la dospit 10 minute.
Pune faina si sare in vasul robotului. Se toarnă maioneza, oul bătut și uleiul de măsline. Porniți robotul și turnați puțin din laptele rămas ușor încălzit. La final se adauga untul la temperatura camerei si se lasa sa se amestece pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Dacă este necesar, mai adăugați puțin lapte. Se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp amestecam branza feta cu iaurtul si maslinele feliate.
Luați jumătate din aluat și întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară. Se unge cu pesto si se pune deasupra jumatate din cantitatea de feta cu masline. Rulați-l cât mai mult și puneți-l într-o tavă rotundă în formă de melc. S
Procedați la fel cu cealaltă jumătate de aluat și puneți-o în tavă lângă cealaltă. Se unge cu ou si se presara deasupra seminte de susan.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se serveste atat cald cat si rece.
Poftă bună!
Ingrediente Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
700 g faina alba
1 lgt sare
8 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
2-3 lg faina
3 lg ulei de masline
1 ou
350-400 ml lapte
50 g unt
6 lg pesto
350 g branza feta
2 lg masline
100 g masline negre fara samburi
1 ou pt uns
seminte de susan